Pridať recept

Bolonské špagety v grile

  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    jajovana@azet.sk

    Krok 1

    Postup prípravy Mrkvu, zeler, cibuľu a petžlen nasekajte na menšie kocky, pokvapkajte olejom, presypte do grilovacej misky a dajte do horúceho grilu. Zavrite a grilujte aspoň 10 minút. Pridajte mleté mäso, prudko ho osmahnite, prelejte bielym vínom, premiešajte a znova grilujte asi 10 minút. Pridajte paradajky, korenie, džem, soľ, hrnček vody alebo ak máte hovädzí vývar. Nechajte v horúcom grile bez prikrytia ešte aspoň 30 minút, občas premiešajte kým omáčka nezhustne a mäso nieje mäkké. Uvarte špagety al dente v osolenej vode a vmiešajte ich do omáčky. Nechajte ešte 10 minút v grile odpočinúť a potom do omáčky zapracujte nastrúhaný syr. Servírujte v hlbokých tanieroch a ozdobte hoblinkami syru Pekorino alebo Parmezánu a čerstvou bazalkou.

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *