Pridať recept

Bravčová panenka s vínom

  • Príprava
    10
  • Čas varenia
    10
  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    milos.kutis@otns.sk

    Krok 1

    V šupke uvarené malé zemiaky ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Panenku umyjeme, osušíme, nakrájame na medailóniky (asi 2 cm hrubé), ktoré potrieme olivovým olejom. Medailóniky prudko opečieme z oboch strán na dobre rozpálenom grile, aby sa uzavreli a potom ich na stíšenom ohni ešte dopekáme z každej strany asi 2 minúty. Mäso vyberieme, posolíme ho hrubozrnnou soľou a necháme chvíľu odpočívať. Do výpeku vlejeme červené víno a redukujeme na prudkom ohni. Potom vínový výpek odstavíme z ohňa, vmiešame doň maslo, kým sa neroztopí, dochutíme soľou a korením. Do vínovej omáčky vrátime späť mäso spolu so šťavou, ktorú pustilo a ešte krátko povaríme (asi dve minúty) a potom odstavíme. Na rozpálenom olivovom oleji opečieme pripravené zemiaky. Panenkové medailóniky servírujeme s opečenými zemiakmi, poliate vínovou omáčkou.

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *