Pridať recept

GRILOVANÉ BRAVČOVÉ KOTLETY S CIBUĽOVÝM ČATNÍ S JABLKAMI

  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    jajovana@azet.sk

    Krok 1

    PREDPRÍPRAVA Vo vajíčku najskôr zapálime drevné uhlie a zahrejeme ho spolu s konvektorom a roštom na teplotu 180 ° C. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame. Ostrúhame jablká, odstránime jadrá a zvyšok nakrájame na kocky. PRÍPRAVA Na rošt položíme liatinovú panvicu, v ktorej roztopíme maslo a potom na ňom opražíme cesnak. Pridáme nakrájané jablká, cibuľu, spolu biele víno, hnedý cukor, horčicu aj tymián. Čatní za občasného miešania varíme približne 40 minút, pričom po každom premiešaní nezabudneme opätovne zatvoriť kupolu zeleného vajíčka Big Green Egg. Po 40 minútach zložíme panvicu z vajíčka a vyberieme vetvičky tymiánu. Vyberte rošt a zložíme konvektor. Potom rošt opäť vložíme späť do vajíčka, ktoré zohrejeme na teplotu 230 ° C. Následne jemne potrieme kotlety olivovým olejom. Bravčové kotlety grilujeme priamym spôsobom na rozpálenom rošte najskôr cca 1 minútu, potom mäsko pootočíme s pomocou klieští o 45° a ďalej grilujeme po dobu jednej minúty, aby sa vytvoril pekný diamantový vzor grilu. Kotlety otočíme na druhú stranu a opätovne opekáme podobne 2 x 1 minútu. Bravčové kotlety vyberieme z vajíčka a necháme pri izbovej teplote voľne prikryté alumíniovou fóliou odpočinúť cca 5 minút. Medzitým preložíme čatní do misky a podľa potreby ozdobíme žeruchou alebo pažítkou. Pred servírovaním posypeme kotlety čiernym korením a morskou soľou. Podávame s čatní. Dobrú chuť! TIP Ku kotletám sa okrem čatní skvele hodí napríklad aj čerstvý šalát z polníčka a červenej cvikly s chrenom. Za všetky tie pridané recepty by som si tú hlavnú cenu zaslúžila.Ale hlavne veľmi si prajem vyhrať.ďakujem

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *