Pridať recept

Grilovaný losos marinovaný v cviklovej šťave

  • Videní

Grilovaný losos marinovaný v cviklovej šťave s kôprom a brandy so sezamovo- koriandrovým prelivom, grilovaný pak choi a strapcové cherry paradajky

Ingrediencie

    Postup

    Krok 1

    Losos si marinujeme 24 hodín v cviklovej šťave, kôpri, cukru, v ružovom víne Movino, citrónovej šťave, citrónovej kôre a soli, aby sme získali krehkosť, tým pádom nám príprava na grile nebude dlho trvať. Vždy, keď ideme grilovať alebo vyprážať lososa, dávame ho kožou dole na 3-4 min, aby nám vo vnútri ostal ružový a šťavnatý.

    Krok 2

    Ako prílohu si pripravíme grilované cherry paradajky a Pak choi, čo je čínska kapusta. Na preliv k lososovi použijeme koriandrové pesto so sezamom a brandy. Obe suroviny sa hodia k rybe a majú výraznú chuť a vôňu.

    Krok 3

    Pak choi negrilujeme dlho, pretože chceme, aby nám ostal chrumkavý.

    Krok 4

    Pri servírovaní si na tanier poukladáme hráškové výhonky, polejeme ich koriandrovým pestom. Pak choi si na tanieri prekrojíme, osolíme, polejeme ho olivovým olejom a kto má rád cesnak, môže ho ním pokvapkať. Ďalej poukladáme cherry paradajky a na koniec pridáme lososa poliateho koriandrovým pestom. Ak si nie ste istý, či je vo vnútri hotový, môžete si ho pred podávaním nakrojiť.

    Tiež môžete vyskúšať

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *