Pridať recept

GRILOVANÝ STEAK Z TUNIAKA PO SICÍLSKY

  • Príprava
    20 minút
  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    spolocnebyvanienr@centrum.sk

    Krok 1

    PREDPRÍPRAVA Najskôr vo vajíčku zapálime drevné uhlie a necháme ho spolu s konvektorom a roštom zohriať na 200 ° C. Cesnak očistíme a nakrájame najemno. Spodnú stranu paradajok ponakrajujeme do tvaru kríža, ponoríme ich na 10 až 15 sekúnd do vriacej vody a potom do studenej vody. Ľahko z nich tak olúpeme šupku a zvyšok nakrájame na kocky. Olivy nakrájajte na jemné plátky a citrónovú kôru najemno nastrúhame. Zvyšok citrónu nakrájame na trojuholníčky alebo plátky a uschováme (použijeme ho neskôr). Čerstvý petržlen tiež najemno nasekáme. PRÍPRAVA Pripravíme si salsu: veko okrúhleho zeleného liatinového pekáča umiestnime na rošt, pridáme olivový olej a necháme ho zohriať. Následne pridáme nakrájaný cesnak a krátko restujeme. Postupne pridáme biele víno, nakrájané paradajky, plátky olív, citrónovú kôru, petržlen, kapary aj hrozienka. Podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Salsu varíme približne 8 minút. Po každom otvorení kupole ju nezabudneme opätovne zatvoriť. Hotovú salsu zložíme z vajíčka. Vyberieme rošt, zložíme konvektor a rošt opätovne vložíme do vajíčka, ktoré necháme zohriať na 250 ° C. Steaky z tuniaka jemne potrieme olivovým olejom a na rošte priamym spôsobom grilujeme asi 30 sekúnd. Potom pootočíme mäsko o štvrtinu a znova grilujeme po dobu ďalších 30 sekúnd, aby sme vytvorili pekný diamantový vzor. Rovnako tak ich grilujeme z opačnej strany, čím zaručíme, že nám tuniak ostane vo vnútri krásne ružový a zároveň pekne opečený z vonkajšej strany . Nakoniec posypeme mletým čiernym korením a morskou soľou. Podávame so sicílskou salsou a s kúskami citróna.

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *