Pridať recept

Chuck roll Tender steak s pestom z medvedieho cesnaku

  • Videní

Hovädzí chuck roll tender steak naložený v medveďom cesnaku s marinovanou baby mrkvou a jarnou zeleninkou

Ingrediencie

    Postup

    Krok 1

    Falošná sviečkovica alebo Tender steak. Tender znamená krehký, a preto som sa rozhodol použiť tento kus mäsa, lebo sa veľmi dobre pripravuje na grile. Kto má rád iné druhy steakov napr. Flank steak alebo Rump steak, pokojne sa môžete rozhodnúť pre ne. Mäso si budeme marinovať v peste z medvedieho cesnaku a parmezánu.

    Krok 2

    Steak si zľahka posolíme z oboch strán a potrieme si ho pestom. Medvedí cesnak alebo iné bylinky si zachovajú svoju sýto zelenú farbu tým, že ich budeme blanšírovať. To znamená, že ich na krátko položíme do vriacej vody a potom následne do ľadovej vody.

    Krok 3

    Steak dáme na gril a opečieme ho 3min z jednej strany a 3min z druhej strany do medium prepečenia. Steak otáčame len raz, po tých 3min, aby si zachoval svoju teplotu.

    Krok 4

    Ako prílohu ku steaku pripravíme sweetovanú zeleninu. Sweet znamená pomalé varenie pri konštantne nízkej teplote. Každá surovina si vyžaduje určitý stupeň prípravy. Pri zelenine je to okolo 50°C a 40min, závisí od druhu zeleniny. My si pripravíme mladú cibuľku, červenú cibuľu, reďkovky, cherry paradajky.

    Krok 5

    Na sweetovanie baby mrkvy sme použili pomarančovú šťavu a víno MOVINO Vášeň. Zeleninu dáme na gril, jemne ju prehrejeme, nech sa len nadýcha dreveným uhlím, keďže sme si ju už pred tým pripravili na sweet.

    Krok 6

    Zeleninu si začneme servírovať na tanier a môžeme ju poliať pestom z medvedieho cesnaku. Na záver posypeme zeleninu hráškovými výhonkami a osolíme. Steak vyberieme z grilu a necháme ho odpočívať 2-3min na doske, aby teplota prešla rovnomerne do celého mäsa.

    Tiež môžete vyskúšať

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *