Pridať recept

Hovädzí Texas burger s cviklovým šalátom

  • Videní

Hovädzí Texas burger s cviklovým šalátom, nakladanými uhorkami a chrumkavou slaninkou v domácej tymiánovej žemli

Ingrediencie

    Postup

    Krok 1

    Základom dobrého hamburgera je správna voľba mäsa a podľa môjho názoru určite domáca žemľa ktorú si môžete obohatiť bylinkou so záhradky v našom prípade s tymiánom ktorý sa nevyužíva len v kuchyni ale má aj mnoho liečivých účinkov. Tymián má najvyššiu úroveň antioxidantov zo všetkých bylín.

    Krok 2

    Pomleté neosolené a neokorenené mäso dáme na gril. Žemľu prekrojíme na polovicu, posypeme tymianom a dáme taktiež na gril. Ďalej budeme potrebovať cviklový šalát, do ktorého sme použili víno Movino Dunaj. Na plátky si narežeme prerastenú slaninu a prichystáme si Írsky syr Cheddar, nakladanú uhorku a čerstvú zeleninu.Ošúpeme a nakrájame cibuľu, paradajky a uhorky. Na gril pridáme kúsky slaniny.

    Krok 3

    Mäso na grile otočíme iba raz, aby si vytvorilo svoju teplotu a tým sa samo dopečie. Keďže je kvalitné, netreba ho zbytočne veľa prepekať, aby sa zachovala jeho šťavnatosť. Opečené žemle potrieme z oboch strán dressingom texas, ktorý sa skladá z majonézy, kečupu, worchestrovej omáčky, soli, čierneho korenia a štipky cesnaku.

    Krok 4

    Podľa chuti poukladáme na žemľu šalát, trochu baby špenátu alebo rukoly a nakrájanú zeleninu. Na záver dáme plátky Cheddaru na mäso, ktoré sa griluje, aby sa nám roztopili. Hovädzie mäso hneď neservírujeme, ale necháme ho 2-3min odležať. Na zeleninu položíme mäso a na vrch dáme cviklový šalát a zakryjeme druhou polkou žemle.

    Tiež môžete vyskúšať

    Recipe Reviews

    • Lukas Valek

      skuska

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *