Hovädzí Texas burger s cviklovým šalátom

-
Videní
Hovädzí Texas burger s cviklovým šalátom, nakladanými uhorkami a chrumkavou slaninkou v domácej tymiánovej žemli
Ingrediencie
Postup
Základom dobrého hamburgera je správna voľba mäsa a podľa môjho názoru určite domáca žemľa ktorú si môžete obohatiť bylinkou so záhradky v našom prípade s tymiánom ktorý sa nevyužíva len v kuchyni ale má aj mnoho liečivých účinkov. Tymián má najvyššiu úroveň antioxidantov zo všetkých bylín.
Pomleté neosolené a neokorenené mäso dáme na gril. Žemľu prekrojíme na polovicu, posypeme tymianom a dáme taktiež na gril. Ďalej budeme potrebovať cviklový šalát, do ktorého sme použili víno Movino Dunaj. Na plátky si narežeme prerastenú slaninu a prichystáme si Írsky syr Cheddar, nakladanú uhorku a čerstvú zeleninu.Ošúpeme a nakrájame cibuľu, paradajky a uhorky. Na gril pridáme kúsky slaniny.
Mäso na grile otočíme iba raz, aby si vytvorilo svoju teplotu a tým sa samo dopečie. Keďže je kvalitné, netreba ho zbytočne veľa prepekať, aby sa zachovala jeho šťavnatosť. Opečené žemle potrieme z oboch strán dressingom texas, ktorý sa skladá z majonézy, kečupu, worchestrovej omáčky, soli, čierneho korenia a štipky cesnaku.
Podľa chuti poukladáme na žemľu šalát, trochu baby špenátu alebo rukoly a nakrájanú zeleninu. Na záver dáme plátky Cheddaru na mäso, ktoré sa griluje, aby sa nám roztopili. Hovädzie mäso hneď neservírujeme, ale necháme ho 2-3min odležať. Na zeleninu položíme mäso a na vrch dáme cviklový šalát a zakryjeme druhou polkou žemle.
Tiež môžete vyskúšať

Zanechajte svoju skúsenosť Zrušiť odpoveď
Hovädzí Texas burger s cviklovým šalátom
Ingrediencie
Nasledujte postup

Základom dobrého hamburgera je správna voľba mäsa a podľa môjho názoru určite domáca žemľa ktorú si môžete obohatiť bylinkou so záhradky v našom prípade s tymiánom ktorý sa nevyužíva len v kuchyni ale má aj mnoho liečivých účinkov. Tymián má najvyššiu úroveň antioxidantov zo všetkých bylín.

Pomleté neosolené a neokorenené mäso dáme na gril. Žemľu prekrojíme na polovicu, posypeme tymianom a dáme taktiež na gril. Ďalej budeme potrebovať cviklový šalát, do ktorého sme použili víno Movino Dunaj. Na plátky si narežeme prerastenú slaninu a prichystáme si Írsky syr Cheddar, nakladanú uhorku a čerstvú zeleninu.Ošúpeme a nakrájame cibuľu, paradajky a uhorky. Na gril pridáme kúsky slaniny.

Mäso na grile otočíme iba raz, aby si vytvorilo svoju teplotu a tým sa samo dopečie. Keďže je kvalitné, netreba ho zbytočne veľa prepekať, aby sa zachovala jeho šťavnatosť. Opečené žemle potrieme z oboch strán dressingom texas, ktorý sa skladá z majonézy, kečupu, worchestrovej omáčky, soli, čierneho korenia a štipky cesnaku.

Podľa chuti poukladáme na žemľu šalát, trochu baby špenátu alebo rukoly a nakrájanú zeleninu. Na záver dáme plátky Cheddaru na mäso, ktoré sa griluje, aby sa nám roztopili. Hovädzie mäso hneď neservírujeme, ale necháme ho 2-3min odležať. Na zeleninu položíme mäso a na vrch dáme cviklový šalát a zakryjeme druhou polkou žemle.
Recipe Reviews