Pridať recept

KURACIE ŠPÍZY „YAKITORI” S JAPONSKOU OMÁČKOU TERIYAKI

  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    jajovana@azet.sk

    Krok 1

    PREDPRÍPRAVA V zelenom vajíčku Big Green Egg zapálime drevné uhlie a necháme ho zahriať spolu s konvektorom a roštom na teplotu 160 ° C. Kým teplota vo vajíčku stúpa, položíme na rošt omáčkovú rajnicu, aby sa zahriala. Na prípravu yakitori: nakrájame filety z kuracieho stehna na kocky a ponapichujeme ich na 8 špízov. Takto predpripravené špízy vložíme do chladničky aspoň na 30 minút. Na prípravu omáčky teriyaki: odstránime stopku z chilli papričky, rozpolíme ju a povyberáme jadierka. Zvyšnú dužinu papričky najemno nakrájame. PRÍPRAVA V liatinovej rajnici na omáčky zmiešame všetky ingrediencie na omáčku Teriyaki a zatvoríme poklop vajíčka. Omáčku necháme približne 20 minút povrieť, pokým nezhustne. Pravidelne ju miešame, pričom po každom úkone poklop vajíčka opätovne uzatvoríme. Rajnicu odstavíme, z vajíčka zložíme rošt a konvektor a vložíme liatinový gril na prípravu satay špízov. Následne necháme vajíčko rozohriať na teplotu 180 až 200 ° C. Satay rošt predohrievame približne 15 minút. Medzitým si nakrájame chilli papričku a jarnú cibuľku na tenké krúžky, ktoré budeme potrebovať na servírovanie a odložíme ich stranou. Pripravíme si k rajnici štetec na potieranie. Kuracie špízy posypeme soľou a liatinový satay rošt potrieme olivovým olejom. Následne kuracie špízy poukladáme na rošt a potrieme pripravenou teriyaki omáčkou. Poklop vajíčka zatvoríme a špízy necháme grilovať približne 5 minút. približne každú minútku ich otočíme a vždy potrieme omáčkou. Po každom úkone zatvoríme poklop vajíčka. Hotové špízy yakitori vyberieme z vajíčka a porozdeľujeme ich na taniere. Nakoniec ich posypeme furikake korením alebo sezamovými semienkami a ozdobíme chilli papričkou, jarnou cibuľkou a klíčkami fazule.

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *