Pridať recept

Kuracie štvrte s jablkami a brusnicovou omáčkou

  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    jajovana@azet.sk

    Krok 1

    POTREBUJEME 2 panvice, ktoré do seba zapadajú papierové utierky papier na pečenie odšťavovač na citrusy strúhadlo Postup Mäso Brusnice namočíme do vína a necháme trochu napučať. Kuracie štvrte vykostíme, opláchneme, dôkladne osušíme, osolíme a okoreníme. Stranou s kožou položíme na rozpálenú panvicu s trochou olivového oleja, na mäso položíme väčší kus papiera na pečenie a zaťažíme druhou panvicou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Opekáme asi 5 minút, kým koža nie je chrumkavá. Potom mäso obrátime, pridáme jablko nakrájané na tenšie mesiačiky a opečieme ho z oboch strán do zlatohneda. K mäsu pridáme brusnice aj s trochou vínneho destilátu, v ktorom sa marinovali, scedenú šťavu z 2 pomarančov, lyžicu trstinového cukru a kúsok nastrúhaného čerstvého zázvoru. Premiešame a na miernom ohni necháme omáčku zredukovať. Na záver pridáme maslo, ktoré v omáčke necháme rozpustiť. Opekané zemiaky s petržlenom Zemiaky a petržlen ošúpeme a umyjeme. Zemiaky nakrájame na polkolieska a petržlen na kolieska. Opekáme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme cesnak nasekaný nadrobno. Za občasného premiešania opekáme do zlatohneda. Na záver pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame. SERVÍROVANIE Na tanier naložíme opekané zemiaky s petržlenom a pridáme opečené kuracie mäso s jablkami a brusnicovou omáčkou.

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *