Pridať recept

Rib Eye steak s grilovanou zeleninou a holandskou omáčkou

  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    jajovana@azet.sk

    Krok 1

    Potrebujeme 2 grilovacie panvice alobal sitko metličku na šľahanie Grilovaná zelenina Umytú, osušenú zeleninu nakrájame - cuketu na kolieska, baklažán na hranolčeky a papriku na menšie kúsky. Zeleninu nasucho opečieme na rozohriatej grilovacej panvici. V druhej panvici rozohrejeme olivový olej, do ktorého pridáme vetvičku rozmarínu, 2 roztlačené strúčiky cesnaku a ugrilovanú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Ďalej pridáme na plátky nakrájanú červenú cibuľu, čierne olivy a lahôdkovú cibuľku. Chvíľu spolu restujeme, stiahneme z ohňa a preložíme do misky. Holandská omáčka V kastróliku si z bieleho vína, guľôčok celého čierneho korenia, bobkových listov, nadrobno nasekanej cibule a bazalky (lístkov aj stoniek) pripravíme redukciu (mala by sa zredukovať na 1/3 pôvodného množstva). Po uvarení scedíme a necháme trochu vychladnúť. V miske vyšľaháme žĺtky s vychladnutou redukciou. Misku preložíme nad paru a žĺtky vyšľaháme do hustej peny. Stiahneme z ohňa a za stáleho šľahania postupne prilievame prepustené maslo. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou, korením a nasekanou bazalkou. Grilovaný Rib Eye steak Rib Eye steaky osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme ich na rozpálenej grilovacej panvici z každej strany do zlatohneda. Potom preložíme na tanier. Na každý steak položíme plátok bylinkového masla, prikryjeme alobalom a necháme 3 - 4 minúty odpočívať. Servírovanie Na tanier naservírujeme grilovanú zeleninu a vedľa grilovaný Rib Eye steak. Holandskú omáčku servírujeme v samostatnej miske. Domáce bylinkové maslo 120 g zmäknutého masla dôkladne vymiešame s najemno nasekanou pažítkou, petržlenovou vňaťou, 2 strúčikmi cesnaku, pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením. Takto pripravené maslo môžeme používať ihneď alebo ho zabalíme do potravinovej fólie, vytvarujeme z neho valec a necháme stuhnúť v chladničke. Potom ho stačí nakrájať na kolieska a položiť na grilovaný steak, rybu alebo na grilovanú bagetu.

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *