Pridať recept

Sous-vide hovädzí tomahawk s pečenými baby zemiakmi

  • Videní

Sous-vide hovädzí tomahawk s pečenými baby zemiakmi, grilovanou slaninkou a cibuľkou, pažítkový preliv

Ingrediencie

    Postup

    Krok 1

    Tomahawk, čiže hovädzie mäso s rebrom sme si predpripravili metódou sweet, ktorá trvala 1,5hod na teplote 65 °C. Počas sweetovania sme použili červené víno Movino Alibernet, bylinky, soľ a korenie. Pred grilovaním ho polejeme olivovým olejom. Takáto príprava nám potrvá 10-15min. Prstom môžeme vyskúšať, či je hotový. Ak nám pruží, je pripravené na medium spôsob.

    Krok 2

    Predvaríme si zemiaky, pokrájame ich na polovicu a dáme na gril.

    Krok 3

    Nachystáme si plátkovú slaninu, ktorú si tiež dáme na gril. Po opečení si nakrájame slaninu na tenké pásiky a vložíme spoločne s grilovanými zemiakmi do misky. Polejeme pažítkovým prelivom, osolíme, pridáme cesnakový olej a premiešame.

    Krok 4

    Pred servírovaním necháme steak odpočívať. Zemiakový šalát si dáme na tanier a pridáme pokrájanú jarnú cibuľku.

    Tiež môžete vyskúšať

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *