Pridať recept

STEAK NA ČERVENOM VÍNE S POPUČENÝMI ZEMIAKMI

  • Videní

Ingrediencie

    Postup

    jajovana@azet.sk

    Krok 1

    Postup: V miske zmiešame 2/3 oleja, ocot a víno s cesnakom a dôkladne premiešame. Mäso potrieme marinádou a preložíme kolieskami cibule. Doba marinovania minimálne 1 hodinu. Zemiaky uvaríme domäkka. Lístky bazalky rozmixujeme so zvyšnou 1/3 oleja. Varené horúce zemiaky roztlačíme a vmiešame olej s bazalkou. Dosolíme, dokoreníme. Mäso grilujeme na priamom žiare, pre stredné prepečenie grilujeme 3-4 minúty z každej strany. Zvyšnú marinádu privedieme k varu a necháme o ½ zredukovať.

    Zanechajte svoju skúsenosť

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *